Var envis i ditt författande

Av: Caroline Blondell

Jessica Hardiman
Jessica Hardiman

Jessica Hardiman läser entusiastiskt några meningar ur boken Valentine – Den magiska drycken och berättar sedan att idén till boken kom redan när hon var fjorton år gammal som en tonårskärlek eftersom Jessica Hardiman som ungdom kände sig ganska ensam.

– Jag tror att jag önskade mig något som kanske inte människor kunde ge mig utan att det kanske fanns något ”där ute” av större kraft som kunde ge mig det jag sökte. Då tänkte jag – tänk om det fanns en ängel där uppe som kunde komma när någon var ledsen och ville ha hjälp och tröst.

Efter det att Jessica Hardiman fött sin son dröjde det fem år innan hon började skriva boken.  Det var efter att hennes son hade frågat henne om döden och vad som händer efter att en människa dör som Jessica Hardiman kände att det var dags att ge ut en sådan här typ av bok.

– Efter att min son frågat mig om döden kom jag på den här historien om ängeln Valentine och himlen med allt som tillhörde där. Så att han inte skulle vara rädd för döden. Det var min tanke, säger hon och ler.

Vägen till att få boken publicerad har inte varit lätt för Jessica då hon var tvungen att kämpa hårt för att hitta ett förlag som ville ge ut boken. Enligt henne själv tror hon att detta berodde på att de inte såg potentialen i boken och det var då hon bestämde sig för att helt enkelt visa dem att boken hade potential.

– Trots att jag fixat en illustratör fick jag nej efter nej och de kunde helt enkelt inte riktigt se potentialen i boken. Därför ställde jag mig på bokmässan och visade upp Valentines värld och då när de fick se hela konceptet med alla bilder och musiken till bilderna så hittade jag ett förlag som ville ge ut boken, berättar Jessica Hardiman entusiastiskt.

Jessica Hardimans tips till andra författare som vill ge ut sin bok:

  • Var envis.
  • Ge inte upp.
  • Kämpa och hitta andra  vägar att gå för att förverkliga det du vill.
  • Har du fastnat på ett  ställe så ta dig ur det och fortsätt hitta andra lösningar.
  • Använd fantasin och  föreställ dig själv hur du vill att det ska se ut när du väl nått ditt mål.
  • Visualisera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s